Имотът на Станционна вече е частна общинска собственост
Имотът на Станционна вече е частна общинска собственост / Дарик Габрово

Габровските общински съветници извадиха днес от списъка на публичната общинска собственост двата гаража на ул. "Станционна". Единият от тях е с площ 763 кв. м. и 10 паркоместа. 6 се ползват от юридически и физически лица срещу 36 лв. месечно съгласно общинска наредба. Останалите 4 места са в лошо състояние и не са предоставят срещу заплащане. Другият обект е с площ 1201 кв.м. и 26 паркоместа. 15 са предоставени на бюджетни структури. Заплащат се само консумативите от 50,61 лв. на месец.

Аргументът за изваждане от списъка на имота е, че състоянието на двата обекта /гаражи/ е много лошо.Получаваните средства едва покриват разходите за осветление и охрана. За да се използват пълноценно гаражите трябва да се ремонтират, но за това Общината няма средства. Общинският съветник от БСП Николай Григоров предложи двата обекта да бъдат разгледани, като отделни имоти и този, който наистина е в много лошо състояние да бъде изваден от списъка на публична общинска собственост, но другият - не. Местните парламентаристи приеха предложението.  

Имотът на "Станционна" вече е частна общинска собственост
netinfo

На заседанието на местния парламент днес присъства и лидерът на Атака Волен Сидеров. По-късно той информира, че е дошъл по покана на местната структура, но предвижда да посети и други общински съвети в страната. По неговите думи в момента общинските администрации и съвети са един от основните начини за преразпраделяне на пари в България. "Ние като партия, която е против корупцията сме длъжни да бъдем коректив на всички опити за злоупотреби.Знаете, че чрез общинските поръчки стават най-сериозните злоупотреби с пари. Обикновено тези поръчки се вземат от фирми,  близки до управляващите и се надписват сметките. Това е най-простата схема", каза Сидеров. Като пример той посочи  поръчка за 6 600 000 лв. взета от фирма на бившия зам.-министър на регионалното развитие Георги Прегьов. Сидеров твърди, че Прегьов чрез своята Консултантска инженерингова група, участваща в консорциум, печели обществена поръчка по проекта за Водния цикъл и в случая се касае, най-малкото за конфликт на интереси.

Фирмата на Прегьов е изпълнявала строителен надзор на „Цанков камък", допълни още Сидеров.