GPS- и ще следят дали се точи нафта от автобусите на градския транспорт
GPS- и ще следят дали се точи нафта от автобусите на градския транспорт / Дарик Габрово, архив

 

Специални GPS- и ще следят за това дали се точи нафта от автобусите на градския транспорт, съобщи на редовния си брифинг днес кметът Николай Сираков. Той допълни, че в момента дружеството прави тестове и е монтирало пробно техниката, която скоро ще бъде внедрена във всички автобуси. Системата ще отчита изминатите километри, разходът на гориво, както и маршрута, по който се движи превозното средство.

"Хората не искат да се научат, че от сега нататък в Общински пътнически транспорт ще се работи по нов начин", смята Сираков. По думите му на следващото заседание на Общински съвет ще бъде внесена оздравителната програма на дружеството. Освен това ще се внесат и условията за конкурса за обслужване на транспортната схема на Габрово.

"Още едно задължение имам, което сега няма да изпълня. Това е да се внесат условията за избор на управител на общинското дружество", каза кметът Сираков. Според него няма как да се формира бизнес- задачата, преди да има решение на Общински съвет дали приема внесената оздравителна програма.

Според него дружеството има шанса през 2011 година да завърши на печалба, което означава вземането на крути мерки по отношение на персонал, заплати и оптимизация на дейностите.