ГЕРБ отново напада Областния управител, че търсел подкрепа за началника си Орешарски
ГЕРБ отново напада Областния управител, че търсел подкрепа за началника си Орешарски / Dariknews.bg

От ГЕРБ - Габрово имат готовност да се извинят на Николай Григоров, ако Областния даде задоволителен отговор на четири техни въпроса.

Това става ясно от съобщение на местната централа на партията до медиите.

Поредният скандал, в който се забъркват представители на бившите и настоящи управляващи, е свързан с обвинението на ГЕРБ, че Областния управител е събирал подписи в подкрепа на началника си Орешарски в габровския квартал "Дядо Дянко". Според гербери, това станало в работно време със служебен автомобил.

Григоров отговори, че е имал ангажимент, свързан с реконструкцията на моста на река Паничарка. Но това очевидно не успя да задоволи хората на Бойко Борисов, които след напускането на парламента обявиха, че съсредоточват работата си в региона.

От ГЕРБ искат Григоров да каже дали е посещавал квартален магазин в "Дядо Дянко", за да оставя там материали в полза на правителството на Пламен Орешарски. Според хората на Борисов това е станало съвместно с Кристина Сидорова, новия председател на БСП, която обаче била с лична кола. Областният пък убеждавал хората да подкрепят настоящия кабинет. Личното дарение на Николай Григоров, пейка, която той предоставя на жителите на квартала, не трябвало да се прави, като се ползва служебно положение - автомобил и шофьор, е мнението на ГЕРБ.

"Ако с отговорите си г-н Григоров успее да разсее съмненията, които оставя със собствените си обяснения за посещението си, и ако успее да обори десетките габровци от кв. "Дядо Дянко", които потвърждават, че е бил там във връзка с подписката за подкрепа на правителството, бихме му се извинили", завършва писмото на ГЕРБ