Галин Стоянов е национален отличник в „Пожарникар на годината - 2013“
Галин Стоянов е национален отличник в „Пожарникар на годината - 2013“ / ОУПБЗН

37-годишният спасител Галин Георгиев Стоянов с 5 години стаж в Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” - Габрово спечели приза „Пожарникар на годината” - 2013 от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Връчването на наградите бе вчера в Централния военен клуб в столицата.

Галин Георгиев Стоянов е роден на 6.09.1977 г. в Дряново. Завършил е средно образование с непрофилирано обучение в СОУ „Максим Райкович” – Дряново.

На работа в МВР е от 28.12.2009 г и в момента е старши спасител в група „Спасителна дейност”.

През 2013 г. спасител Галин Георгиев Стоянов е взел участие в 45 произшествия за извършване на аварийно-спасителни дейности и оказване на техническа помощ, както и при потушаването на 5 пожари в полски и горски фонд и 2 пожара в жилищни и стопански сгради.

Взел е активно участие по време на обявеното бедствено положение в общините Габрово, Трявна и Дряново в следствие на ураганен вятър на 14.03.2013 г., при което бяха нанесени значителни материални щети на жилищни и обществени сгради.

"В сложните ситуации спасител Галин Стоянов, се справи без затруднения, уверен в действията си и дисциплиниран по отношение на безопасността. В нощта на 14.03.2013 г., когато целият личен състав на управлението беше събран и по време на дежурството си на 17.01.2013 г., като член на един от сформираните екипи, участва изключително активно, отговорно и ефективно в при предотвратяване на последиците от над 15 произшествия, породени от бедствието.

В предвид показаните знания, умения, личностни качества, професионална подготовка и реализация, и за адекватните и решителни действия при ликвидиране на произшествията, спасител Галин Георгиев Стоянов беше номиниран за победител в първи етап на конкурс “Пожарникар на годината” на областно равнище и бе награден от комисар Георги Русинов с “ПИСМЕНА ПОХВАЛА” за конкретен личен принос при издигане имиджа на професията и по повод номиниране за националния кръг на конкурса “Пожарникар на годината” от направления  “Пожарогасителна и спасителна дейност”, подраздел за държавни служители със средно образование (категория “Д” и “Е”)", съобщават от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението".