Габрово е малък град, в който има всичко
Габрово е малък град, в който има всичко / 100 вести

"Габрово е малък град, в който има всичко", казва пред вестник "100" вести Мартин Властанов от Пловдив, който избра да играе в Габровския драматичен театър. Той е открил, че "тук се случват повече неща, а и на мен ми е по-близо, по-удобно. И до Пловдив, където живея, е по-близо, и до София, където още повече неща се случват. Градът също е друг.

Габрово е един малък приятен град, в който има всичко. Мисля, че тук ще се чувствам по-добре и ще имам повече възможности за работа и за развитие". Младият актьор Мартин Властанов дебютира на габровска сцена в най-новата постановка на Драматичния театър „Един Джаксън в повече“.

Според режисьора и директор на театъра Невена Митева поредното младо попълнение в трупата тепърва ще играе в много представления.

Мартин е на 29 години, от Пловдив. Завършил е Пловдивския университет при проф. Надежда Сейкова, учил е и при проф. Димитрина Гюрова. Завършил е висшето си образование през 2010 година. От 2011 до 2015 година е работил в Драматичния театър в Търговище. След кастинг е приет в трупата на габровския театър.

Цветелина Максимова Георгиева – старши учител по иконопис в Национална гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ – Трявна, получи престижната награда „Константин Величков“ в категория „Методическа, творческа и иновативна дейност“.

Наградата се връчва всяка година във връзка с Деня на народните будители – 1 ноември. До този момент друг подобен случай няма – училище към Министерството на културата - каквото е тревненското, да е признато от Министерството на образованието за постиженията си.

„Затова съм много радостна и изключително щастлива“, споделя Цветелина Максимова пред вестник "100 вести".

Есенно-зимните пейзажи ще бъдат преобладаващи в Коледната изложба на севлиевските художници и приложници. Традиционното празнично събитие се открива на 8 декември от 17:30 часа в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, съобщава за вестника директорът на галерията Васко Василев.

Тази година се очаква изложбата да бъде още по-интересна, защото в нея ще се представят две нови художнички. Силвия Христова и Кристиана Якимова, завършили Великотърновския университет, ще участват за първи път със свои творби. 17 художници ще представят частица от своето творчество като експонират над 40 платна.