Евродепутатът Момчил Неков иска визи за гражданите на САЩ и Канада
Евродепутатът Момчил Неков иска визи за гражданите на САЩ и Канада / 100 вести

Вестник "100 вести" съобщава, че българският евродепутат Момчил Неков изпрати въпроси до министър-председателя Бойко Борисов и министъра на външните работи Даниел Митов във връзка с решението на Европейската комисия да не предлага въвеждането на визи за гражданите на САЩ и Канада, въпреки задължението й да стори това. Той отправи също така въпрос до Еврокомисията относно законосъобразността на нейните действия, които са против интересите на България.

На 12.04.2016 г. изтече срокът, в който трети страни, чиито граждани пътуват безвизово в ЕС, трябваше да премахнат визите за всички граждани на Съюза. Тъй като САЩ и Канада не са поели конкретен ангажимент за това, Европейската комисия е длъжна да предложи въвеждане на визи за 12 месеца за гражданите на двете страни.

Елен попаднал в бракониерски капан, борил се отчаяно с примката, изтръгнал дърво, прегазил река и накрая изпаднал в хипотермия, съобщава изданието във водищата си статия.

Благороден елен, попаднал в бракониерска примка, беше изваден от река Паничарка край кв. Недевци в Габрово и спасен. Случката е от 22 април, при съвместна акция на служители от Северноцентрално държавно предприятие - Габрово и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Габрово, както и с участието на ветеринарния доктор Иван Михов.

На последната си страница вестникът предлага репортажи, свързани с празниците Лазаровден и Цветница. "Лазарките на ЕМО "Етър" донесоха късмет на стотици българи", е заглавието на основната статия по тази тема.