Еко награди по случай Деня на Земята
Еко награди по случай Деня на Земята / Дарик Габрово, архив

За втора поредна година Ecobattery ще бъдат едни от най-атрактивните участници в Екобазара на площад "Възраждане", организиран по повод Деня на Земята, съобщават от Община Габрово. Той ще се проведе на 20 април (петък) и има за цел да обърне вниманието върху различни екологични практики и да покаже как може да се живее в хармония с природата.

Всички, които желаят, до 18 април 2012 г., могат да се обадят на тел. 0800 14 100 и да уговорят удобен час за 20 април 2012 г., в който мобилни групи на фирмата ще дойдат, за да  извозят безплатно остарялото и непотребно електрическо оборудване. По-малките електроуреди - сешоари, ютии, акумулатори, батерии и т.н. могат да се предадат на място на щанда на Ecobattery по време на екобазара, а срещу да се получи награда.

За най-малките ще има игри и награди, а освен това и конкурс за детска рисунка на тема „Екология, природа и околна среда. Безопасни и здравословни условия на живот." Децата могат предварително да подготвят своите рисунки. Най-добрите също ще получат награди.

В кутия за  „екоидеи" ще се събират предложения, а в края на деня най-добрата идея ще бъде наградена.