Добромир Проданов: Изборът е между това страната да се управлява от задкулисието или от стабилно правителство на ГЕРБ
Добромир Проданов: Изборът е между това страната да се управлява от задкулисието или от стабилно правителство на ГЕРБ / ГЕРБ Габрово

Добромир Проданов е кандидат за народен представител от ГЕРБ за габровска област. Роден е на 18 април 1977 г. Женен е, с две дъщери. Средното си образование завършва в  училище „Райчо Каролев” в Габрово. Придобива магистърска степен по „Право” във Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий”.

Добромир Проданов има повече от 10-годишен професионален опит като адвокат. От 2007г. до момента е член на Съвета на директорите в Акционерно дружество „Меркурий П и П” – АД. От 2007г. до момента е и съдружник, управител и представляващ адвокатското дружество „Проданов – Цачева – Арабаджиев - Миланов”.

Втори мандат Добромир Проданов е общински съветник в Общински съвет-Габрово, председател на Комисията по младежта и спорта. Той е и заместник-председател на Общински съвет-Габрово и водач на групата общински съветници от ГЕРБ.

- Г-н Проданов, досега винаги сте участвал в реализирането на политики на местно ниво и същевременно сте упражнявал адвокатската си професия в Габрово. Защо решихте да се кандидатирате за народен представител?

- Аз не съм потомствен политик, не съм завършил политически науки, не съм обучаван в специални академии, университети или центрове. За мен политиката е възможност да бъдат решени проблемите на хората. Това беше и причината преди седем години да се включа в листата на ГЕРБ за общински съветници - увереността, че мога да бъда полезен на Габрово в реализирането на амбициозната програма да променим града си към по-добро. Сега считам, че с натрупания опит в местното самоуправление и професията ми вече мога да бъда полезен в българския парламент.

През изминалата една година станахме свидетели на безпринципни съюзи и коалиции, на управление в полза на олигархични интереси, на нагли партийни назначения в държавни институции на национално и регионално ниво. Отново беше спряно европейското финансиране, а банковата ни система беше под заплаха. Всичко това, заедно с пренебрежителното отношение на държавата към габровци в последната година – несправедливото налагане на финансови корекции, лишаване на Габрово от средства от разпределените от правителството 500 млн. лв.,  ме мотивираха допълнително да се боря с всички сили, за да не допуснем повече пагубното за България управление на БСП, ДПС и Атака. Бих искал да благодаря на местната организация на ГЕРБ в Габрово, която ме номинира за кандидат за народен представител. Добре разбирам отговорността и мога да уверя, че ако бъда избран за народен представител от Габрово, ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието на всеки един избирател в област Габрово.

- Като юрист вероятно виждате несъвършенствата на нормативната база. Кои са според Вас онези нормативни актове, които трябва да бъдат променени и как?

- Не бих могъл да отлича сфера, за която категорично да заявя, че прилаганите там нормативни актове са съвършени. Важното е, че в програмата на ГЕРБ са застъпени адекватни законодателни промени и изготвяне на нови нормативни актове в сферата на икономиката, сигурността, здравеопазването, образованието, духовността, социалните дейности. Лично аз съм убеден, че нормативната уредба в областта на трудовото законодателство и социалната сфера се нуждаят от незабавни промени в отделни текстове. Ще спомена и Закона за местните данъци и такси и по-специално нуждата от по-справедливо определяне на такса смет. Важно е законодателните промени да бъдат съобразени и с потребностите на бизнеса, защото той реално движи икономиката на страната ни. В много от случаите бизнесът иска само едно – да не му се пречи. Държавата трябва да създаде и поддържа административно облекчена от тежести бизнес среда и да се ангажира със съдействие на всяко ниво при излизане на нашите фирми на външни пазари. Повече от всякога България се нуждае от силен Парламент, който има воля да направи до край законодателните промени. Убеден съм, че ГЕРБ има волята, куража и потенциала за тази стъпка.

- Какви лични ангажименти бихте поели към избирателите?

- Да работя за Габрово и областта ни. Хората от нашия регион заслужават силно представителство, хора, готови да работят, много да работят. Бих се ангажирал конкретно с дейности в областта на осигуряването на държавни и европейски средства за подобряването и изграждането на нова, модерна и съобразена със законовите изисквания спортна инфраструктура. Бих бил инициатор на някои законодателни промени, посочени по-горе. Ще се включа и ще бъда ревностен защитник на всяко едно действие, на всяка инициатива, важна за развитието на габровска област. Ще се старая да бъда такъв народен представител, който след изтичането на мандата си да може спокойно да гледа в очите всеки гражданин на нашата област и да знае, че е оправдал доверието на хората, които са му го гласували.

- Каква е вашата прогноза за избирателната активност и изборните резултати, както и за управлението на страната след 5 октомври?

- Първо, надявам се изборите на 5 октомври да протекат демократично, прозрачно и да отразят реалната воля на обществото ни. Второ, вярвам, че хората разбраха колко важен е всеки един глас, тъй като колкото повече хора гласуват, толкова по-малка е тежестта на купения и манипулиран вот. Затова се надявам, че този път избирателната активност ще бъде изключително висока, особено след пагубното едногодишно управление на кабинета „Орешарски“, който остана глух за недоволството на гражданите.

Убеден съм, че изборите на 5 октомври са най-важните в съвременната история на България. На тях всеки трябва да даде своя отговор на въпроса „в каква България иска да живее“ - дали е съгласен да бъдем управлявани от безпринципни коалиции, в които не е ясно кой носи отговорността, или искаме силно правителство, ясни приоритети, базирани на експертна програма, връщане на доверието на Европа към нас и размразяване на средствата от европейските програми. Надявам се и искрено вярвам, че и сега хората ще изберат правилния пък и ще подкрепят ГЕРБ на предстоящите избори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!