Цветан Василев: Срещу мен се води манипулативна кампания
Цветан Василев: Срещу мен се води манипулативна кампания / DarikNews.bg

Истинска бомба хвърля днес вестник "100 вести" с публикация под заглавие "Цветан Василев: Срещу мен се води манипулативна кампания". Съвсем естествено изданието избира този материал за водещ в броя си. „От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име“ - това заявява габровецът Цветан Василев в открито писмо до медиите, разпространено вчера. Поводът за прекратяване на едномесечното му мълчание бе пресконференцията, дадена от ръководството на БНБ за завършилата ревизия в поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка. Бе съобщено, че лицензът на КТБ ще бъде отнет, тя ще бъде обявена в несъстоятелност, а дъщерната й „Креди Агрикол – България“ ЕАД ще бъде одържавена.

"Капитализмът в Австралия ни разглези много. Когато си емигрант, трябва да имаш голям късмет, да ти дадат шанс за работа, всеки предпочита сънародниците си", тези думи на Ангел Михов са изведени като заглавие към голямото интервю в изданието с него. Той е роден на 5 юни 1959 г. в Габрово. Завършил е специалността „Електрообзавеждане на промишлени предприятия“ в ТМЕТ „Д-р Никола Василиади“, след което през 1986 г. и „Механично уредостроене“ във ВМЕИ - Габрово. Веднага след дипломирането си започва работа в „Промишлена електроника“. Емигрира в Австралия през 1992 г. Днес той е собственик на малка компания в областта на машинното конструиране. Председател е на Асоциацията на българите, живеещи в австралийския щат Куинсланд.

Габровските лекари не протестираха. Д-р Пламен Панов казва пред "100 вести": „Сега предупредителният протест обхвана софийските болници, ако до вторник МС не внесе в НС актуализация на бюджета на НЗОК, излизаме всички“.