Четири основни причини за загубата на БСП
Четири основни причини за загубата на БСП / netinfo

Четири са основните причини довели до загубата на БСП на местните избори в Габрово. Първата е инициираната от централното ръководство на партия ГЕРБ национална стачка на учителите, което доведе до загуба на много гласове от средите на интелигенцията. Това каза пред журналисти водачът на листата на БСП Миглена Пройнова.

Втората причина е есенното поскъпване на цените на основни хранителни продукти включително и хляба, което ни лиши от традиционните гласове на възрастните хора.

"Друга причина е бавното повишаване на доходите на пенсионерите и неудовлетвореността на голяма част от твърдото ядро на партията. Не на последно място роля изигра и неубедителният управленски мандат на БСП

като цяло в общината,имайки предвид целият кметски екип, групата общински съветници и личностните разправии вътре в партията", Каза още Миглена Пройнова.Анализът на причините довели до загубата на партията на местния вот са приети единодушно от пленума на партията ,който се проведе в понеделник.

БСП загуби, но това не е катастрофа, коментира общинският председател в оставка Николай Григоров. "Изборите показаха, че за първи път за БСП са гласували повече млади хора и голяма част от активното население. Това ни дава основания да работим по промяна на основното избирателно ядро", каза още Григоров. Според него към причините за неуспеха трябва да се прибави вълната ГЕРБ и свръх очакванията на хората от появата на нови лица в управлението. Такива свръх очаквания имаше и при появата на царската партия, коментира Григоров.