България на гражданите няма да участва в експертно правителство
България на гражданите няма да участва в експертно правителство / Дарик Габрово

"Имахме очакването, че ГЕРБ ще се опита да избяга от понасянето на отговорност за цялостната си 3 г. и половина политика",  коментира в Габрово оставката на правителството  представителят на националния съвет на партия "България на гражданите" Веселин Тодоров.

По неговите думи още преди година Меглена Кунева е предвидила случващото се. " Оценяваме решението, като бягство от отговорност, а не като поемане на такава. Правителството на ГЕРБ, давайки оставка в този труден за българските граждани момент, по-скоро отказва да вземе необходимите решения, да направи необходимите действия, с които да смекчи удара, който във финансов план е нанесло на почти всички граждани", каза още Тодоров. Той заяви, че "България на гражданите" категорично няма да участва в експертно или служебно правителство. Според него датата 28 април доста точно е прогнозирана за следващите избори .

"Надяваме се, президентът да назначи служебно правителство, което да има една основна задача - организиране на честни, справедливи избори. Никакви други свръхочаквания нямаме", допълни Тодоров.

От ръководството на местната структура на партията на Кунева уточниха, че на практика започват предизборната кампания.