БСП ще отиде по-силна на предстоящите избори
БСП ще отиде по-силна на предстоящите избори / DarikNews.bg, архив

Новината от съботния ден беше отдавна очакваното от социалистите оттегляне на Сергей Станишев от лидерския пост, пише вестник "100 вести" в публикация днес. На заседание на Конгреса на 27 юли ще бъде избран нов председател. По предложение на Станишев за зам.-председател на партията беше избран Драгомир Стойнев, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Удовлетворени ли са от съботното развитие на събитията габровските представители в Националния съвет на партията, как се приема оттеглянето на Станишев и какви са прогнозите за представянето на левицата на предстоящите парламентарни избори е разговорът на вестник "100 вести" с народния представител от Габровска област Йордан Стойков, член на ИБ на БСП. Според него социалистите отиват по-силни на избори.

Вместо да работят, народните представители си играят на консултации. А има толкова много закони, които задължително трябва да се приемат? С този коментар започва статията във вестник "100 вести", в която се цитира народният представител от ГЕРБ Цветомир Михов.

Болниците чакат актуализация на бюджета на НЗОК, за да продължават да работят и да лекуват болните хора. Общините чакат приемането и поправки в Закона за местните данъци и такси, отнасящи се до такса битови отпадъци. Това са коментари на анализатори и политолози от националните медии, които влияят на българския гражданин, редом с всички останали кризи в страната.

Цветомир Михов казва още: Това е поредната опорна точка на БСП и ДПС! Няма такова нещо! Ние искаме актуализация на бюджета на здравната каса, но няма такова внесено предложение от МС в парламента. Премиерът Орешарски дори заяви, че такава актуализация не се налага! Затова аз се учудвам как е възможно да се говорят такива нелепости – да се говори, че ние пречим на актуализацията на бюджета!? Напротив, имаше договореност при президента, подписано споразумение от всички партии, знаеше се дневният ред, ние бяхме в 9 ч. в Народното събрание, но те бяха предвидили 23 извънредни законопроекта на техни лобистки закони, които искаха да влязат!

В петък съдът разпита като свидетел Хосе Галистео, ген. директор на „Еспал България” за взрива в Еловица на 11 януари 2011 година. Водещата статия е със заглавие "Делото Еловица: Семийството на загиналата работничка срещу твърденията на ръководството".

„Майка ми бе дисциплиниран човек, с военно образование, няма как да си е позволила нещо „на своя глава”, бе категорична пред „100 вести” Силвия Павлова, дъщеря на убитата при взрива в бившия завод „Еловица” 49-годишна работничка Пепа Цанева.