БСП прави оценка на политическия сезон
БСП прави оценка на политическия сезон / netinfo

„Общинският съвет не можа да изиграе своята роля на най-висш представителен орган на гражданите в Община Габрово, не се изпълняват заявените от кмета Дончев намерения, липсва концепция за управление на общинските търговски дружества“. Това се казва в становището на Общински съвет на БСП и Групата съветници на БСП относно управлението на Община Габрово за периода ноември 07 юли 08 г.

Според тях нищо не се е случило и със заявката за големите инвеститори и инвестиции – провалени са търгове за изграждане на хотели, за които по време на изборите се е твърдяло, че има проучени инвестиционни намерения.

Друг проблем според БСП е администрацията, която започна приватизация на едни от добрите дружества, генериращи макар и скромни печалби, но явно с добър мениджмънт.

„Общинският съвет на БСП и Групата съветници на БСП са наясно с проблемите на града и населените места и възможните трудности за тяхното решаване. Като опозиция, обаче, следва да изпълняваме функциите си на коректив на управляващите и гарантираме, че ще го правим и занапред. Заявяваме още веднъж искреното си желание за диалог и прозрачност в общинските дела“, каза Председателят на групата съветници от левицата Миглена Пройнова.