Близки, приятели и колеги на Йордан Миларов отдадоха почит към младия пилот
Близки, приятели и колеги на Йордан Миларов отдадоха почит към младия пилот / DarikNews.bg

Близки, приятели, колеги на Йордан Миларов положиха вчера цветя на мястото на трагичния инцидент. Това пише вестник "100 вести" във водещата си статия днес. Изданието публикува подробности за трагедията:

"Линейката е пристигнала много бързо до мястото на катастрофата, буквално в рамките на минута, и Миларов е бил откаран в габровската болница с тежка черепно-мозъчна травма. Пилотът веднага е вкаран в реанимацията на здравното заведение за спешна операция, но въпреки положените усилия лекарите не са успели да го спасят.

В неделния ден, вместо за състезание, роднини, пилоти, съдии, организатори и стотици приятели на Йордан Миларов се събраха на Узана, за да отдадат почит към младия габровски пилот. Точно в 11 часа всички се събраха край стартовата линия и със сълзи на очи сведоха глави в памет на Даката, Въпреки че още след новината за смъртта му стана ясно, че състезанието се отменя, колегите на габровския пилот от останалите градове останаха на Узана, за да го изпратят символично на следващия ден. Всички заедно се качиха до мястото на катастрофата, а то е само на 50 метра по-нагоре от поставената плоча в памет на друг пилот - Юлиян Димов, намерил смъртта си на Узана по време на нерегламентирани тренировки преди 20 години (през май 1994-та). Върху откъртената от „Опел“-а скала, бяха положени цветя и запалени свещи".

"Сираков отчете работата на Общинския съвет за полугодието", "Севлиево гледа към Китай, като начало правят Българо-китайски културен центъра", "Закриват специализираните ТЕЛК, комисиите в отпуск през август" - това са заглавията от втора страница на вестник "100 вести".

Вече цяла седмица габровци могат да видят умилителна картина на ларгото на улица „Радецка“ в центъра – група момиченца и едно момченце за разнообразие се суе-тят край пъстър подвижен щанд, отрупан с плюшени играчки и всякакви дребни джунджурии от детски ценности. Целта на кампанията е да събере пари в помощ на болната от левкемия двегодишна Бети, за чието лечение в САЩ са нужни 1 милион долара. Идеята за включването на децата в кампанията хрумнала на Мариана Войчева.