Зимната обстановка в Добричко към 14.00 часа
Зимната обстановка в Добричко към 14.00 часа / Валентина Добринчева, Дарик Добрич

Пътищата в област Добрич са проходими при зимни условия, съобщават от Областния съвет за сигурност. 30 машини на Пътното управление чистят и опесъчават заледените участъци. Въведени са ограничения леките коли да са с вериги, а камионите - без ремаркета и полуремаркета. Затворено е трасето Златни пясъци-Албена-Шабла-Дуранкулак, както и временно заради закъсал ТИР - пътят Добрич-Варна. Преустановена е продажбата на билети за Варна на добричката автогара. По пътя Безмер-Тервел има навявания.

Още се оказва помощ на товарен автомобил до бившия завод "Сердика". Закъсали са две линейки, пътуващи за хемодиализа в Добрич - едната е в село Снягово община Генерал Тошево, втората - в село Методиево, община Добричка. Бедстват още автомобили по пътя Каварна-Балчик, както и две товарни коли до село Любен Каравелово.

Част от Дуранкулак няма ток. Селата Хаджи Димитър, Смин и Долина нямат вода. Отстранява се повреда в помпена станция 1 и 2 - Каварна.

Няма регистрирани тежки пътни произшествия, пожари, аварии по опасни обекти. Температурата в Добрич в 14.00 ч. е минус 5 градуса, почти в цялата област снегът е спрял, натрупала се е около 20 см снежна покривка.

На пет места в региона не се учи, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. Това са средищни училища, които приемат ученици от няколко съседни села, но заради снега днес автобусите не са успели да извозят децата. Затворени останаха учебните заведения в селата Белгун и Септемврийци - община Каварна и в селата Преселенци, Спасово и Красен в община Генерал Тошево.