Жулиен Георгиев и волейболният тим - начело в класацията Спортист на Добрич за 2017 година
Жулиен Георгиев и волейболният тим - начело в класацията Спортист на Добрич за 2017 година / БГ волейбол
Волейболистът Жулиен Георгиев е спортист №1 на Добрич за 2017 година. Това сочат обобщените резултати от проведената традиционна анкета на общината. Жулиен Георгиев е основната фигура в мъжкия тим на Добруджа 07. През настоящата година той спечели Купата на България. Жулиен събра 256 точки в анкетата.

На второ място е класиран каратистът Пеньо Пенев от  КК "Самурай" с 240 точки. Той спечели сребърен медал на Световното стилово първенство в дисциплината ката. Пенев е републикански шампион.

Трета стана лекоатлетката Радосвета Симеонова от СКЛА "Добруджа-99" с 228 точки. Радосвета спечели редица медали през тази година, а най-голямото й индивидуално постижение бе петото място на Балканското първенство по спортно ходене в Гърция.

Ето как са подредени останалите спортисти в десетката:

4. Джошкун  Девлетов Якубов               ХК "Добруджа" 194 т.
5. Георги Стоянов Иванов         СКЛА "Добрич" 171 т.
6. Илиян Георгиев Илиев         ХК "Добруджа" 147 т.
7. Светослав Мирославов Люцканов  СК Борба  „Добруджански юнак”  132 т.
8. Ивайло Димитров Йорданов             БК  "Добруджа" 128 т.
9. Юндер Недим Бейтула         СК "Вдигане на тежести-Добруджа" 124 т.
10 Николай Минчев Минков   СКЛА "Добруджа" 98 т.

В класирането при отборите на първо място е волейболният тим мъже на Добруджа 07 /92 т./, следван от Хандбален клуб „Добруджа – мъже /70 т./ и карате клуб „Самурай” – мъже /40 т./.

Тази година за първи път имаше и отделна класация на спортистите с увреждания. Анкетата определи първото място за бореца Панайот Димитров от  СК”Добруджански юнак” /89 т./, втора е състезателката по спортна стрелба Милена Тодорова от СК Фаворит 2013 /63 т./, а трети е състезателят по канадска борба Мустафа Мехмедалиев он СК”Хищник” /35 т./.

Таблицата на младите надежди на добричкия спорт оглави шахматистът Момчил Петков  от ЦСО-ШК "Енергия 21" със 72 точки, следван от Теодор Йорданов    ВК "Добруджа 07" с 42 точки и Тулчан Мехмед от карате клуб  „Самурай” с 27 точки. В тази категория бяха номинирани 18 млади таланти.

Церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на Добрич ще бъде на 20 декември, допълнително ще се уточнят часът и мястото.