Започва публичното обсъждане на проекто-бюджет`2011
Започва публичното обсъждане на проекто-бюджет`2011 / Дарик Добрич

Започва публичното обсъждане на проекто-бюджета на Добрич за 2011 година, съобщават от общината. То се организира за тринадесети пореден път и ще премине на три етапа. Едновременно с това ще се прави и отчет за изпълнението на бюджет'2010.

На трети февруари се организира обсъждане с представители на бизнес - средите. Срещата е насрочена за 10.00 часа в бизнес залата на община Добрич. На следващия ден са планирани две срещи. От 11.00 часа в голямата заседателна зала на общината бюджетът ще бъде осъден с граждани, представители на неправителствени организации, хора с увреждания.
От 16.00 часа на същото място започва среща с младежки организации от града.

Публичното обсъждане е въведено като задължителен етап при формиране, изпълнение и отчитане на бюджета в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за общинските бюджети.

На тел. 600 416 и 600 001 вътр. /258/ и на електронния адрес priemna@dobrich.bg гражданите и бизнес-средите на Добрич могат да предлагат своите идеи, мнения и предложения за проекто-бюджет'2011 и отчета на бюджет'2010. Материалите за публичното обсъждане ще бъдат налични от 1 февруари в Центъра за услуги и информация на община Добрич и на интернет - страницата www.dobrich.bg. За постъпилите предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде приложен към проекта на общинския бюджет при внасянето му  за разглеждане от Общинския съвет.

Община  Добрич кани всички граждани, които се интересуват как ще се изразходват общинските средства и по какъв начин могат да осъществяват контрол, да вземат участие в организираните срещи.

49 млн. 524 хиляди лева е рамката на бюджет`2011 година, съобщи финансовият зам.-кмет Иван Колев. От тях 23 млн. 992 хил. лева са дейности държавна отговорност, а 25 млн. 533 хил. лева са местна отговорност. Очаква се собствените приходи да бъдат 15 млн.  341 хил. лева, към които ще се добави преходният остатък от тази година. За сравнение миналата година бюджетът на Добрич е бил в размер на 45 млн. 712 хиляди.