Започва 27-ият Международен бридж фестивал Добрич
Започва 27-ият Международен бридж фестивал Добрич / Дарик Добрич

27-ото издание на Международния бридж фестивал „Добрич" ще се проведе от днес до 8 април. Откриването е от 19.30 часа в ресторант „Панорама" на хотел „България". Във форума тази година ще участват около 150 състезатели, съобщават организаторите. Сред тях са български играчи - световни и европейски призьори, държавни шампиони и медалисти, както и представителни отбори на румънската бридж федерация. Специални гости ще бъдат вицепрезидентът на руската бридж федерация Михаил Литман и собственикът на бридж училище в Ипсуич /Англия/ Богдан Талага.

Международният фест "Добрич" е едно от най-големите събития на спортния бридж в страната. 27-то издание се организира със съдействието и под патронажа на община град Добрич и Българската бридж федерация. За призьорите във всички турнири са предвидени купи и подаръци, ще бъде раздаден награден фонд от 5 000 лева. Победителят в отборния турнир ще спечели цяло печено агне.

Днес от 19.30 ч. в програмата е заложен едносесиен двойков турнир /импове/; на 6 април от 14.00 ч. - турнир за смесени двойки, а от 19.00 ч. - едносесиен двойков турнир; в събота 7 април от 10.00 ч. е откритият отборен турнир, от 20.30 ч. е гала вечерята и награждаването на призьорите от двойковите турнири. В последния ден от 10.00 ч. ще се състоят финалите на открития отборен турнир. Закриването на феста е в 14.30 ч..