/ Снимка: Дарик, архив
Шест случая на разпространение на наркотици са регистрирани в добричката полиция от началото на годината, съобщиха оттам. Единият е бил в двора на бившата Хуманитарна гимназия, където е продаван канабис. След сигнал, подаден от журналисти, в два последователни дни там са заловени трима дилъри, които представляват цялата верига на доставяне на дрога до купувачите. Единият от тях е млада жена. Всички са в ареста, тече разследване и от полицията не съобщават повече подробности.  

1 година затвор и 2500 лева глоба за разпространител на наркотици
 
Още две жени са сред разпространителите на наркотици, които са заловени през изтеклия период. Най-голямото количество дрога е установено обаче при 31-годишен мъж - добричлия, живеещ във Варна. Той е заловен до село Стожер на 29 март. В колата му са намерени 850 г марихуана, а впоследствие в жилището му - още 400 г от същия наркотик, както и 300 г амфетамини, както и везни и опаковки. Дилърът е задържан с постоянна мярка под стража.
 
Една година затвор и 2500 лева глоба получи 20-годишен за наркотици

От Областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха, че през първото тримесечие на годината криминалната престъпност е намаляла с 15% спрямо същия период на 2018. Съвместната дейност с жандармерията води до намаляване на битовата престъпност в малките населени места и респектира криминалния контингент, коментира директорът – ст.комисар Никола Панчев.
 
Телефонните измами в региона продължават - те са били 10 на брой, като 9 са разкрити. От жертвите са взети 56 000 лева, 36 800 са възстановени. Задържани са 7 души – 5 „мулета“ и двама, които звънят по телефона. Панчев информира, че извършителите често изгарят апаратите след обаждането, за да няма доказателства за престъплението. Измамите става по познатата схема – оказване на помощ на органите на реда, затова от полицията отново поясниха, че не искат никога по никакъв повод парични средства от гражданите.