Задържаха граничен полицай с цигари без бандерол
Задържаха граничен полицай с цигари без бандерол / netinfo

Граничен полицай от ГКПП -Дуранкулак е задържан снощи при съвместна операция на Дирекция "Вътрешна сигурност" и териториалното звено на ДАНС - Добрич, информира пресцентърът на МВР.

В полицейските действия са участвали служители на областните дирекции във Варна и Добрич, операцията е проведена под наблюдението на заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Добрич.

Задържан е началникът на смяна  на ГКПП-Дуранкулак граничен полицай К.К. /50г./ и племенникът му Т.Т. /30г./, неизвестен досега на органите на реда. Според полицейската информация и двамата живеят във Варна. Служителят е задържан след получаване  на малка пратка цигари без бандерол.

Във връзка със случая, преди време в двата областни града - Варна и Добрич, под ръководството на прокуратурата полицаи проверили автомобили и частни домове на хора, свързани с двамата задържани нощес, като иззели значителни количества цигари без бандерол.

При проведената снощи акция, на един от проверяваните адреси екипът открил 200 хил. евро, намерени в жилището на добричлия, познат на втория задържан Т.Т. Предстои изясняване на произхода на иззетите пари.

Към операцията съвместните екипи пристъпили след около 4-месечно наблюдение на престъпната дейност на задържаните, уточняват от полицията.

Граничният полицай е задържан с прокурорско нареждане за 24 часа. След изтичане на този срок той е освободен от ареста, съобщи за Дарик наблюдаващият прокурор Георги Коларов. Работата по изясняване на случая продължава.