Ученици от Езикова гимназия с успехи в национални състезания
Ученици от Езикова гимназия с успехи в национални състезания / Дарик Добрич
Десетокласничката от ЕГ „Гео Милев” в Добрич Гергана Желева спечели първото място в Националната олимпиада по немски език, която се проведе в Сливен от 17 до 19 март. Резултатите от езиковото състезание станаха известни днес и според тях Гергана е класирана на първо място сред връстниците си с 99 от възможни 100 точки.

Общо 100 деца от всички езикови гимназии в страната участваха в олимпиадата. Представителите на добричкото училище бяха 7. При деветокласниците Галин Господинов зае 17-о място. В групата на десетокласниците Катрин Кирилова се класира на 8-о място Божидара цонева – на 10-о място, а Димитър Петров  - на 11-о място. При 12-и клас Александър Манолов   е на 11-о място, а Кирил Петков - на 15-о.

Самото участие в националния кръг на олимпиадата вече е голям успех за всеки ученик, а представянето на Гергана е огромно постижение, коментираха преподаватели. Освен доброто си участие в Сливен, Катрин Кирилова е била отлично подготвена и на Олимпиадата по немски език, организирана от посолството на Германия. Тя е сред 16-те деца от цялата страна, които спечелиха едномесечен обучителен престой в Германия.

Учители на децата, донесли престиж на учебното си заведение, са Илиана Мавродиева, Маргарита Гроздева, Надя Бакларова, Лиляна Лазарова и Клементина Нешева.