Въпросът на Дарик: Има ли нужда от още промени в изборното законодателство
Въпросът на Дарик: Има ли нужда от още промени в изборното законодателство / Дарик Добрич

Преди дни парламентът одобри въвеждането на електронното гласуване у нас. Решението е следствие от референдума през октомври, на който над 69% от избирателите гласуваха "за". Засега не е ясно кога реално електронният вот ще бъде въведен, но първата стъпка е направена.

Припомняме обаче, че първоначално президентът Росен Плевнелиев предложи провеждането на референдум, който да реши още два въпроса - за избиране на част от депутатите с мажоритарен вот и за задължително гласуване, които не получиха подкрепата на депутатите, но продължават да се дискутират в публичното пространство. Затова търсим и вашите мнения по въпроса: Има ли нужда от още промени в изборното законодателство?

Темата можете да коментирате под тази публикация, а също в профила на Дарик - Добрич във Фейсбук. Мненията ви очакваме и на живо в предаването ни утре - 25 януари, от 10.00 до 12.00 часа, на ефирния телефон на Дарик - 058/60 24 24058/60 24 24.

Тогава ще научите и колко добруджанци подкрепиха подписката на Инициативния комитет от „Шоуто на Слави” за провеждане на нов референдум с 6 въпроса, свързани с промени в избирателната система.

Бдете с нас на честота 107.7 за Добрич и 100.7 за Силистра.