Времето на 3 март: Облачно и дъждовно
Времето на 3 март: Облачно и дъждовно / Sofia Foto Agency - архив

След временно спиране на преваляванията през нощта в Южна България и разкъсване на облачността отново ще превалява в по-голямата част от страната. Почти без валежи ще бъде в източните райони, а в западната и в централната част от Дунавската равнина ще има намалена видимост. Вятърът ще бъде слаб, предимно от изток, в Източна България - умерен, предава НИМХ-БАН.

Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 7 и 12 градуса, а минималните сутринта ще са между 2 и 7 градуса.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще има значителна облачност и умерен вятър от изток, югоизток. Ще е почти без валежи. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 7 градуса, а вълнението ще е до умерено - 3-4 бала.

Над планините ще е предимно облачно и над 1500-1600 м. н. в. ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен от югоизток. Максималната температура на 1200 м. н. в. ще е около 5 градуса, на 2000 м - около 0 градуса. Билата и върховете по-често ще са в облачния слой /с мъгла/.

През следващите дни времето ще остане сравнително топло за началото на март. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд и със слаб вятър от изток-югоизток.

В сряда вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух.