В неделя избират национален стачен комитет, в Добрич протестът продължава
В неделя избират национален стачен комитет, в Добрич протестът продължава / Дарик Добрич

Очевидно има криза на доверието в политическата система, от друга страна самите протестиращите не са достатъчно наясно какво искат да се случи. Разликата между конкретните искания и политическите им искания е голяма. Няма как нещата да се случат тук, сега и веднага. Трябва да има механизми за решаването на проблемите” - така социалният психолог Павел Павлов коментира пред Дарик протестите на добричлии срещу монополите и политическата класа у нас.

„Пътят сега е ясен – служебно правителство, нови избори, коалиционно управление, което се задава на хоризонта предвид разпределението на силите и едно удължаване на процеса на решаване на проблеми. Чакат ни трудни времена.” – очерта ситуацията в държавата Павлов.

„Всичко беше спонтанно, неорганизирано и тръгна от високите сметки за ток”, разказа пред Дарик и Александър Куртев – инициатор на първия протест в Добрич. Той е на 29 години, работи в частния сектор в областта на информационните технологии.

„Самият аз нямам завишени сметки, но исках да покажа, че добруджанецът не е безразличен към това, което се случва в държавата”, каза още Куртев. Той сподели, че спрямо него не е имало опит да бъде употребен с политическа цел и да се използва протестът за други цели и каузи.

В неделя представители на организационния комитет на протестиращите в Добрич ще се включат в съвещание на всички инициативни комитети от страната, което ще се проведе в столицата и на което се очаква да бъде избран национален стачен комитет. Недоволните от държавата добричлии пък ще се съберат за поредния си протест отново в 11.00 ч. пред храм „Св. Георги”.