/ Пожарна безопасност и защита на населението
Община Каварна набира желаещи за участие в Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Кандидати могат да бъдат всички навършили 18 години, независимо от трудовото или служебното правоотношение. Изисква се желаещите да са физически и психически здрави; неосъждани за умишлени престъпления от общ характер; с умения за работа в екип и способни да поемат отговорност. В доброволните формирования не могат да членуват служители от МВР и военнослужещи.
 
За кандидатстване се попълват заявление до кмета на общината и формуляр /по образец/; представят се медицинско удостоверение; справка от психодиспансер; свидетелство за съдимост; копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност. Финансовите средства, необходими за издаване на документите, ще бъдат възстановени на доброволците от бюджета на общината.
 
Необходимо е и писмено съгласие на работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение. Кандидатите прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС, ако имат такива.
 
Комплектът от документи за членство в доброволното формирование може да бъде подаден всеки работен ден в деловодството на община Каварна на ул. „Добротица” № 26.