В Албена отваря врати плажната библиотека
В Албена отваря врати плажната библиотека / netinfo

В Деня на българската писменост и култура - 24 май, за трета поредна година ще бъде открита плажната библиотека във ваканционно селище "Албена". Безплатната плажна библиотека е единствената не само в България, но и в Европа и вече е един от символите на Албена.

Инициативата за създаване на плажна библиотека спечели читатели още през летния сезон на 2013 година и от тогава набира сила и нови почитатели, припомнят от курорта. И през този летен сезон Албена продължава традицията да предоставя на своите гости и посетители възможност да намерят любимо четиво на плажа.

Плажните библиотеки в Албена са вече три и са разположени в ключови локации. Предлаганите заглавия са над 3 000 на повече от 15 езика, а жанровете варират от детски приказки, трилъри и криминални романи до поезия и художествена литература. Ползването на книги от плажната библиотека в Албена е напълно безплатно. Всеки гост на ваканционното селище може да  задържи за себе си екземпляр от библиотеката, стига да дари на сбирката друга книга.