Ученици от Чехия и Словакия рекламират „Двореца” с дизайнерски продукти
Ученици от Чехия и Словакия рекламират „Двореца” с дизайнерски продукти / netinfo

Международен пленер с участници от Чехия и Словакия се стоя в "Двореца" - Балчик, съобщават от културния институт. В продължение на седмица възпитаници на специализирани училища по изкуствата твориха, вдъхновени от архитектурно-парковия комплекс и красотата на Северното черноморско крайбрежие.

Основната идея на техния творчески проект беше да претворят видяното под формата на графики и чертежи, които след това да бъдат реализирани практически в дизайнерски продукти - стъкло и дрехи, под наслов "Двореца" в Балчик и да представят и рекламират груповия паметник на културата.

Ученици от Чехия и Словакия рекламират Двореца с дизайнерски продукти
netinfo


В пленера се включиха десетокласници от Училището по стъкларство и дизайн от чешкия град Валашске Мезиржичи и ученици от 11 клас на Средното училище по изкуства от словашкия град Тренчин, които изучават индустриален и интериорен дизайн, фотография, текстил и дизайн на стъклото.
Ученици от Чехия и Словакия рекламират Двореца с дизайнерски продукти
netinfo


В архитектурно-парковия комплекс се проведе и курс по чешки език, последен модул от подготовка за ниво А2 Евростандарт. Обучението се води от директора на училището по стъкларство в моравския град Валашске Мезиржичи - магистър Дана Будайова. Придобитите познанията по чешки език са изключително полезни при творческите контакти и реализирането на съвместни проекти с чешката страна, посочват от "Двореца".
Ученици от Чехия и Словакия рекламират Двореца с дизайнерски продукти
netinfo