/ Дарик Добрич
От днес валежите постепенно ще спират, вятърът ще отслабне и днес в много райони ще е почти тихо. Облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, максималните - между 3 и 8 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.

В Добрич ще има променлива облачност и слънцето ще се покаже за малко. Максималната температура ще бъде 2 градуса.
 
Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 5-7 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.
 
Над планините ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса
 
Във вторник след временно разкъсване на облачността, тя отново бързо ще се увеличи. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишават. Вятърът в планините ще се ориентира от юг и ще се усили.
 
 През деня, в по-голямата част от страната, ще се задържи без валежи, но привечер и през нощта срещу сряда от запад отново ще завали - дъжд и сняг. В сряда вятърът от изток-югоизток ще се усили. Отново ще има валежи, предимно от дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, е възможно за кратко да има и сняг.

Климатолог прогнозира по-мека зима 
 
С повишението на температурите и валежите от дъжд, макар и слаби, в местата със снежна покривка ще има условия за поледици. През нощта срещу четвъртък от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. В Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

През седмицата в Добрич ще има променлива облачност. Вятърът ще бъде слаб. Максималните температури ще бъдат между 5 и 7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg