Станислав Недков и Теню Тенев спечелиха двойковия турнир в бридж фестивала в Добрич
Станислав Недков и Теню Тенев спечелиха двойковия турнир в бридж фестивала в Добрич / Дарик Добрич - архив

Късно снощи завърши първият двойков турнир от 28-я Международен бридж фестивал "Добрич 2013", съобщиха от пресцентъра на турнира. В състезанието участваха 40 двойки от България, Румъния и Израел.

Първото място спечелиха държавните шампиони от двойковия шампионат на страната ни Станислав Недков /Добрич/ и Теню Тенев /Хасково/, състезаващи се за бридж клуб "Радков"/Хасково/. В класирането след тях се наредиха българските топ двойки Веселин Величков /Ст.Загора/ и Йордан Гачев /Русе/, Пламен Христов - Пламбата и Любомир Игнатов- и двамата от Варна /, Александър Рангелов /Пловдив/ и Иван Чернев /Ст.Загора/.На пето място останаха държавните шампиони от отборния шампионат Диана Дамянова и Виктор Аронов /София/, които спечелиха и наградата за най добра смесена двойка в турнира.

Днес от 14.00 часа фестивалът продължава с турнир за смесени двойки, а от 19.00 часа е началото на Открития двойков турнир.

В събота от 10.00 часа започва Открития отборен турнир, който ще продължи до неделя след обяд, когато ще е и закриването на фестивала.