Спортист Своге спечели Албена Къп
Спортист Своге спечели Албена Къп / gong.bg

Втородивизионният Спортист Своге спечели турнира Албена Къп, след като в първия мач от последния ден на надпреварата се наложи с 2:0 над Добруджа Добрич.

Двубоят между двата тима се превърна в своеобразен финал. През първото полувреме отборите бяха равностойни, като голови положения пред двете врати почти липсваха.

През втората част наставникът на Своге Валерий Дамянов пусна в игра на десния фланг Ангелов-Шивача, който раздвижи много играта на Спортист и се оказа решаваща фигура за крайния резултат.

В 58-ата минута след негов пробив отдясно и центриране в наказателното поле Атанасов стреля от упор за 1:0. В самия край на мача Ангелов сам оформи крайното 2:0 след самостоятелна акция и удар в долния ляв ъгъл на вратата на Добруджа.

С тази победа Спортист се класира на първо място в групата, с което спечели и турнира. Втори остана тимът на Добруджа, а третото място бе за Светкавица Търговище.

В 14 часа Спартак Варна излиза срещу Калатис за определяне на петия и шестия в крайното класиране на турнира Албена Къп 2012.