Спортен празник в Дунавския парк в Силистра
Спортен празник в Дунавския парк в Силистра / www.kvorum-silistra.info

Първи по рода си масов крос "Мама, татко и аз" и Дунавски спортен празник за деца, младежи и техните родители ще сепроведат днес в Дунавския парк в Силистра.

Организатори на спортните събития са СНЦ “За по-добра и красива Силистра “, Община Силистра, Регионалната здравна инспекция и Областният съвет на БЧК, с медийната подкрепа на Радио “Мелодия”- Силистра.

Стартът на кроса ще бъде даден от централната дунавска алея в 10:30 часа. В масовия крос могат да се включат всички желаещи деца и младежи, подкрепени активно от техните родители в спортната инициатива. Спортната проява се посвещава на 10 май - Световен ден на движението и 17 май - Ден на българския спорт, и цели да  популяризира съвместните  спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства. Затова и първите три награди за участниците в масовия крос ще бъдат за семействата, чиито членове в пълна екипност първи пресекат финала.

В 11:00 часа в района на разкопките в Дунавския парк ще започне и Дунавския спортен празник, в който могат да се включат отново всички желаещи деца и техните родители.  Състезателната програма включва дърпане на въже, скачане с чували, футбол на малки вратички, демонстрации на бойни спортове от ССКЕ"Багаин", КК"Шото- Витяз", както и демонстрация на първа долекарска помощ от представителе на ДЕРБАК/ Доброволен екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи/ към БЧК-Силистра.

За всички деца участници в спортните надпревари организаторите обещават много и атрактивни награди.