Собственик плати дълга си, след като НАП предложи хотела му на търг
Собственик плати дълга си, след като НАП предложи хотела му на търг / Sofia Photo Agency, архив

Собственикът на хотел, който беше обявен за публична продан на таен търг заради данъчни задължения, внесе доброволно просрочен ДДС и корпоративен данък в размер над 100 хиляди лева, съобщават от НАП-Варна. По тази причина търгът е отменен.

За продан бе обявен атрактивен имот на брега на Дуранкулашкото езеро, който разполага с девет спални, термопомпена климатична инсталация, соларна инсталация за отопление на вода и луксозно обзавеждане.

Преди изтичане на срока за подаване на предложенията за търга длъжникът е платил цялото си задължение към бюджета от 157 хиляди лева, включително и дължимите лихви, което дава основание на публичните изпълнители да отменят продажбата.

За да избегнат такива неудобства, от НАП-Варна съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Ако лицата имат временни затруднения, нека потърсят контакт с публичните изпълнители от териториалната дирекция, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване.

От началото на годината публичните изпълнители от отдел "Принудително изпълнение" при НАП-Варна са провели 108 търгове с тайно наддаване, като в бюджета са постъпили  700 хиляди лева. Над 17 милиона лева са събрани принудително за деветте месеца на годината от фирми, с просрочени данъчни и осигурителни задължения.