МБАЛ
МБАЛ / Дарик Добрич - архив
Общото събрание на Многопрофилната болница /МБАЛ/ в Добрич направи смяна на председателя на Съвета на директорите. От здравното заведение информират, че това се е случило на проведено днес извънредно заседание.

На събранието са присъствали представителят на държавата в лицето на Министерството на здравеопазването, които имат мажоритарен дял в МБАЛ- Добрич АД, както и представители на общините Добрич, Добричка, Балчик и Генерал Тошево. Дневният ред е включвал единствено смяната на председателя на Съвета на директорите. Освободена е Венда Зидарова - представител на Министерството, по нейна молба. На нейно място е избрана Милена Георгиева Гюрова-Гунчева.

Тя ще заеме поста с гласовете на държавата и на общините Добричка, Балчик и Генерал Тошево. Против избора й е гласувал единствено представителят на Община град Добрич. Досега Гюрова-Гунчева е работила като медиатор, учител. Била е и член на Съвета на директорите на областната болница в Силистра, поясняват от МБАЛ - Добрич.

Припомняме, че Общински съвет Добрич взе решение представителят на Община Добрич да гласува против смяната на председателя на Съвета на директорите. Мотивите са, че държавата не е посочила причините, както и че определя възнаграждение от около 30 000 лева годишно за поста от бюджета на болницата, което, според съветници, е неудачно предвид финансовите затруднения на здравното заведение.