Сключено е споразумението за инвестиционната програма на Добрич
Сключено е споразумението за инвестиционната програма на Добрич / Дарик Добрич

Сключено е споразумението за изпълнение на инвестиционната програма на Добрич по ОП”Регионално развитие” 2014-2020 година, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ, която Добрич ще получи, е 26,7 млн.лева.

Добрич получава 26.7 млн.лева за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020

Добавена е допълнителна клауза, според която до 2019 година в програмата трябва да се включи и проект за общинска инфраструктура за предоставяне на социални услуги – център за временно настаняване, кризисен център или приют за работа с деца от улицата. Йорданова обясни, че трябва да се прецени кой обект от тези три е нужен на Добрич и да се направи проект.

Вече са сформирани екипите за разработване на проектите, допълни Йорданова. До 31 юли за одобрение ще бъдат внесени четири проекта. Сред тях е този за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на стойност 3,7 млн. лева. В него е включена и сградата на Пожарната, за която са нужни 600 хил. лв. Чрез проект „Подобряване и реконструкция в зона с потенциал за икономическо развитие”, ще бъдат реконструирани участъците по ул. „6 септември” от ул.”Поп Богомил” до отклонението за хлебозавода и от ул. „Ангел Стоянов” до „Добруджански хляб”.

9,3 млн.лева са определени за ремонти на ЦДГ с номера 12, 18, 25 и 32, Езикова гимназия, ПМГ и ОУ”Хр. Ботев”.