Ще доработват Правилника за дейността на общинските пазари в Добрич
Ще доработват Правилника за дейността на общинските пазари в Добрич / Дарик Добрич
Ще доработват Правилника за дейността на общинските пазари в Добрич
86423
Ще доработват Правилника за дейността на общинските пазари в Добрич
  • Ще доработват Правилника за дейността на общинските пазари в Добрич

Общинският съвет върна за доработване Правилника за организацията и реда за ползване на общинските пазари на територията на Добрич. Предложението бе направено от съветниците от ГЕРБ Зорница Михайлова, Божанка Вуцова и Иван Колев. Докладната бе широко обсъдена в залата. Същото се е случило и при заседанията на постоянните комисии. В последния момент на обсъждане са били внесени и много предложения от служители на предприятието „Общински пазари", заради които работната комисия, изработила Правилника, е провела извънредно заседание, каза секретарят на Общината Калина Георгиева.

Сред точките, по които не бе постигнато съгласие между предлагащи и вносители, бе промяна в названието на „работни места" в „маси за търговия"; както и глава 4, с която се коментират таксите и наемните цени за ползване, която според мнозина е излишна в този документ, тъй като въпросът е уреден в наредбата за таксите на Общината и се получава дублиране.

След дългите дебати, въпреки призивите на кмета Йордан Йорданов и на съветника Михаел Игнатов Правилникът да се приеме в този вид, а редакции и актуализации да се правят занапред, докладната бе отложена за доработване с гласовете на 28 от присъстващите 37 съветници. Много от тях направиха забележки на администрацията, че постъпилите предложения по темата не са им представени прегледно и навреме, за да ги обсъдят.

Чуйте в аудио файла какво каза Иван Колев от ГЕРБ.