Шест села в Добричко са без ток, Крушари и Добрич – без вода
Шест села в Добричко са без ток, Крушари и Добрич – без вода / Дарик Добрич

Шест села в област Добрич са без ток, съобщиха за Дарик от Областния съвет за сигурност. Населените места са Писарово, община Генерал Тошево; Могилище, Вранино и Иречек - община Каварна; Росеново и Божурово - община Добричка. Електрозахранване в тях липсва от снощи, но служители на електроразпределителната компания Е.ОН работят по отстраняване на авариите, причинили прекъсванията. Няма значителни поражения по електропроводи в областта, поясниха от съвета.

Ток няма и в помпена станция - Крушари. Поради повредата, в Крушари, както и в местното село Земенци няма водоснабдяване. Дежурният диспечер на ВиК - Добрич посочи, че е съобщил на началника на района за проблема.

Намалено е водоподаването в областния град Добрич, каза още диспечерът. Причината е липсата на ток снощи в помпените станции, поради което те не са работили. Опитваме се да захраним мрежата, но вода ще достига само до ниските етажи, поясни той, по високите няма снабдяване от снощи.

Служители на Гражданска защита са отстранявали паднали клони по второкласни пътища от републиканската мрежа, казаха още от Областния съвет за сигурност.