/ ThinkStock/Getty Images
Доста пияни, почерпени и дрогирани водачи са засекли служителите на Пътна полиция през почивните дни.

На 7 октомври в 21.30 часа в Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол дрегерът отчел 3,34 промила при 50-годишеният шофьор от Добрич.
 
В 10:20 часа в Добрич в лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация е засечен 23-годишен добричлия. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът дал положителен резултат за канабис.
 
53-годишен водач, карал с 2.92 промила и катастрофирал с лек автомобил „Форд” в района на село Паскалево в 12 часа на 7 октомври. Той е от с. Царевец, По случая е образувано бързо полицейско производство.
 
В 20:50 часа в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за наркотични и упойващи вещества на водача се установила употреба на канабис и амфетамин. Той е 19-годишен младеж.
 
В 2:10 часа в  Добрич е спрян с лек автомобил „Рено” 20-годишен добричлия, който дал положителен резултат за употребата на опиати. В хода на проверката в него са установени два броя таблетки, реагиращи на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин, с тегло 0,6 грама.

На 6 октомври в 23:05 часа в село Дуранкулак е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от неправоспособния К.Д. на 27 г. от с. Ваклино. Той дал и положителна проба за алкохол - 1.68 промила.