Откриха селскостопанското изложение в Добрич
Откриха селскостопанското изложение в Добрич / Дарик Добрич
Над 70 фирми се представят на стартиралото днес Международното изложение „Селското стопанство  и всичко за него” – Добрич 2019. Гости на официалното откриване бяха депутатът Даниела Димитрова, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет на Добрич Иво Пенчев, областният управител Красимир Кирилов, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Десислава Иванова, Грациела Павлова – директор на ОД на ДФ „Земеделие“, изложители, граждани на област Добрич.

земеделско изложение Добрич
Дарик Добрич

Тази година в Добрич, освен от България, се представят и изложители от Гърция, Турция и Румъния.

земеделско изложение Добрич
Дарик Добрич

„Едно нещо ни обединява - не само днес, но и през цялата година – любовта към нашата земя и нашия поминък. Пожелавам плодородна година, нека есенният сезон да премине безпроблемно, нека да намерите тук иновациите и литературата, от които имате нужда, за да подобрите вашето земеделие“, заяви кметът Йордан Йорданов, обръщайки се към земеделските производители.

земеделско изложение Добрич
Дарик Добрич

По повод откриването на изложението бе получен поздравителен адрес от министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.
 
„Определено можем да отбележим, че изложението извоюва авторитет през годините с представянето на сериозни изложители, които показват възможностите за инвестиране в българския аграрен отрасъл. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамката на модерното земеделие у нас.

земеделско изложение Добрич
Дарик Добрич

Благодарение на ПРСР много хора, които са избрали земеделието за свой бизнес, успяват да инвестират средства в модерни ферми, преработвателни предприятия, трайни насаждения.
 
Визията на правителството за подкрепа на селскостопанския сектор включва комбиниране на държавните финансови инструменти с механизмите, предлагани по линия на европейските фондове“, се казва в поздравителния адрес.

земеделско изложение Добрич
Дарик Добрич

Събитието в Спортен комплекс „Простор” Добрич и ще продължи до 2 август.
 
На панаира могат да се видят трактори, прикачни и навесни селскостопански машини, брани, сеялки, обръщателни плугове, оборудване за преработка на мляко, оборудване за преработка на етерично–маслени култури, производство на органична тор, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, автомобили и специализирана литература.