Рок група Епизод гостува в Добрич
Рок група Епизод гостува в Добрич / pro-rock.net

Рок група "Епизод" ще представи в Добрич новия си албум. Концертът им започва в 21.00 ч. в кафе-клуб "Галерия" (до Фонтана) и е част от национално промоционално турне. 10 композиции на рокаджиите са обединени в албума "Народът на Дуло", в който гост изпълнители са Йордан Караджов от "Сигнал", Звездомир Керемедчиев от "Ахат" и Филип Бръшков от "Команда 5". Билетът за концерта е 4 лева.

"Епизод" е създадена през 1988 г., в читалище "Емил Шекерджийски" в София. Първите песни на групата са по стихове на средновековния френски класик Франсоа Вийон. Печелят популярност със своите концерти, под формата на рок театър с елементи на пантомима, участие на църковен хор и балет.

Рок група "Епизод" гостува в Добрич
netinfo
"Народът на дуло" е седмият албум на групата след дебютния "Молете се", "Мъртвец сред мъртъвци", "Респект", "Българският Бог" от 2000 г. с песни по стихове на българските национални класически поети Иван Вазов и Христо Ботев, "Дошло е време" и "Мъжки песни". "Епизод" реализират и своя рок опера - "Свети патриарх Евтимий" по текстове на Иван Вазов и Радко Радков, която е представена през 2004 г. в античния театър в Пловдив и на крепостта Царевец във Велико Търново и е издадена на DVD.

Групата се състои от Емил Чендов - вокал, Драгомир Драганов - китара, Симеон Христов - бас, Иво Георгиев - клавишни и Христо Гьошарков - ударни. В Добрич ще пристигнат четирима от музикантите.