/ netinfo
Въвеждат ограничения в движението заради ралито
И таза година Каварна ще бъде част от маршрута на класик рали „Варненски автомобилен събор“. Това ще бъде 14-ото издание на рали шоуто.

Всички любители на автомобилния спорт ще могат да се полюбуват на ретро колите, които ще бъдат паркирани на централната пешеходна зона в Каварна на 25 август, от 15:00 часа.

ретро рали Каварна
netinfo

Ще се проведе и „Майсторско управление“ - слалом, в което Община Каварна ще награди трима от участниците. С № 1 ще стартира шампионът за 2017 година – Детелин Нанев от Каварна, със Ситроен 2CV.

Тази година той отново ще бъде един от претендентите за победата в надпреварата.

ретро рали Каварна
netinfo

Ралито е IV-ти кръг от националния ретро рали шампионат с коефициент 3 на трудност. Организатор е „Нептун Мотор спорт”, със съдействието на СБА-Варна и АМРК-Варна.

ретро рали Каварна
netinfo


Заради проявата се въвеждат ограничения в движението. Забранява се движението и паркирането на пътни превозни средства от 15:00 часа до 17:00 часа на 25 август по ул. „България” в Каварна, в участъка от ЦКБ до светофарната уредба. За осигуряване на безопасността на движението могат да се използват обходни маршрути - за идващите от посока Шабла - по ул. „Добротица”, ул. „Стефан Караджа“, ул. „Георги Кирков”, за идващите от посока Балчик - по ул. „Георги Кирков”, ул. „Стефан Караджа“, ул. „Добротица”.