Реформаторите в Добрич представиха листата си
Реформаторите в Добрич представиха листата си / Дарик Добрич

"Реформаторският блок - БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС" представи кандидат-депутатите си в Добрички избирателен район. Водач на листата е областният координатор на Народна партия "Свобода и достойнство" Билгин Якубов. Той  е на 41 години. Завършил е Русенския университет и Академията на МВР, а в момента завършва право във Варненски свободен университет. Работил е 14 години в системата на МВР и ДАНС. Понастоящем е управител на частна фирма.

Втори в листата на реформаторите в Добричка област е Йордан Йорданов от "Движение България на гражданите". Той е бакалавър по икономика от УНСС, има магистърска степен от Американски Университет във Флорида, работил е в най-голямата американска банка Bank of America и най-голямата инвестиционна банка в света JP Morgan Chase, в момента е управител на фирма, занимаваща се със земеделие и транспорт.

В листата на реформаторите са включени още 7 кандидати за народни представители. Трети е Герман Германов от гражданската квота на БЗНС. Той е икономист по образование, главен секретар на ТПП-Добрич. Четвъртата позиция в листата е за Павел Павлов, от гражданската квота на ДСБ, психолог, общински съветник в Добрич, има частен бизнес в сферата на образованието и обучението. Пети е Александър Алексиев от СДС - дългогодишен преподавател в Езикова гимназия - Добрич. Шести е инж. Урал Мехмед от квотата на НПСД. Той е от Тервел, завършил е телекомуникации във Варненски технически университет, има собствен бизнес. Седми в листата е Веселин Ганев от СДС, завършил е икономика на строителството, има частен бизнес в Генерал Тошево, осми  е областният председател на БЗНС Светослав Гочев, електоинженер по професия. На девета позиция е поставен архитект Боян Коларов от гражданската квота на ДСБ, който ще бъде и председател на предизборния щаб на реформаторите в Добрич.

При представянето на листата водачът Билгин Якубов подчерта, че всеки от кандидат-депутатите на реформаторите е достоен да представлява добруджанци в Народното събрание. По думите му подредбата на листата не е от толкова голямо значение, защото целта на Реформаторския блок в Добрич е да даде своята лепта за общия успех на коалицията. "Формацията трябва да се докаже като принципна, дълготрайна политическа сила в България", посочи Якубов. Той отбеляза, че лично би могъл да бъде полезен на добруджанци в сферата на националната сигурност и опазването на обществения ред.

"Недопустимо е в 21 век политически опоненти да бъдат поставени под оперативен контрол - чрез СРС-та и други методи. Недопустимо е силовите ведомства да бъдат използвани за разчистване на политически сметки", коментира Билгин Якубов. Той заяви, че борбата срещу тези практики ще бъде един от основните му приоритети, както и борбата с корупцията. Якубов смята, че само масовото гласуване може да омаловажи корпоративния, контролиран и купен вот и призова добруджанци да гласуват с бюлетина номер 7.

Вторият в листата на реформаторите Йордан Йорданов допълни, че формацията ще работи за привличане на всички колебаещи се хора, всички онези, които припознават себе си в дясното и в Реформаторския блок. "Борим се за всеки глас, целта е това да ни донесе не едно, не две, а може би и повече мандатни места от Добрич", посочи Йорданов.

Реформаторите смятат, че възможността да се гласува преференциално ще мобилизира симпатизантите на отделните партии и това ще доведе до сериозен общ вот за коалицията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.