Оранжерия в Добричко
Оранжерия в Добричко / ОД МВР Добрич
Полицията откри оранжерия за канабис в село Драганово, община Добричка, информират оттам. При акция против наркоразпространението, служители от Отдел „Криминална полиция” при ОД МВР Добрич и Второ РУ Добрич са получили данни за производството на наркотични вещества в района и незабавно са организирали специализирана операция.
 
Вчера са проведени процесуално-следствени действия в селото. Имотът, в който е оранжерията, е собственост на А.П. на 41 години, от Добрич. Съоръжението е високотехнологично, пригодено е в стая на къщата, оборудвано с лампи за отопление и вентилационно-климатична система, термодатчици, сензори и други, отбелязват от полицията.
 
Намерени са общо 37 посадени в саксии растения от рода на конопа, с размери от 70 до 120 см, които имат тегло около 30 кг на зелената маса. На извършените проби с полеви тест откритите растения реагират на канабис. Собственикът е задържан за 24 часа.
 
По случая във Второ РУ Добрич е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Добрич. Собственикът на имота и стопанин на домашната плантация е привлечен като обвиняем. Той има криминални регистрации за хулиганство, закана с убийство и склоняване към проституция. Работата по пълното изясняване на случая и престъпната дейност на лицето продължава.