Проверяват случай с починало новородено в добричката болница
Проверяват случай с починало новородено в добричката болница / Дарик Добрич

Окръжната прокуратура и Районният център по здравеопазване /РЦЗ/ проверяват случай с починало новородено бебе в добричката МБАЛ. Инцидентът се е случил в края на месец септември т.г., но родителите са подали жалба в РЦЗ миналата седмица.

"Прокуратурата се самосезира по случая след публикация в медиите", съобщи за Дарик говорителят й Милена Любенова. До нас не е имало подаден сигнал от семейството, каза тя. Случаят ще бъде даден на прокурор и ще бъде извършена проверка.

Добричката болница съдейства напълно за разследването на РЦЗ, каза директорът й д-р Мариян Ананиев. До него също не е постъпил сигнал от родителите за нередност в неонатологичното отделение, където е издъхнало детето. Той каза, че научил за случая от варненска медия в края на миналата седмица. По негова информация семейството е от Добрич. На този етап не мога да съобщя повече подробности за проверката, каза още д-р Ананиев.

По думите на майката на починалото момиченце пред вестник "Народно дело", става въпрос за грешка от страна на лекар в акушеро-гинекологично и родилно отделение на МБАЛ Добрич. Младият гинеколог я е върнал от болницата с изтекли води и разкритие, плодът се е преносил, което, според майката, е довело до кончината на детето след раждането му няколко дни по-късно.