Продължава почистването на пътищата в региона
Продължава почистването на пътищата в региона / Sofia Photo Agency,архив

Продължава работата по почистване на пътища в региона, съобщиха от Пътно управление. От обед за движение е отворен пътят Добрич-Варна.

Всички пътища в общини Добричка, Генерал Тошево, Тервел и Крушари са отворени за движение при зимни условия. Изключение правят отсечките Добрич-Победа и Методиево-Преселенци-Спасово, по които в момента продължава да се работи.

Най-тежка е ситуацията по пътя към Дуранкулак. Там продължава усилено да се чисти, пътуването към границата е възможно, но при много тежки зимни условия, съобщиха от Областния съвет за сигурност. В региона няма селища без ток и вода.

Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона в областите Добрич, Варна, Бургас и Силистра, съобщиха АПИ. При необходимост и по преценка на директорите на съответното областно пътно управление и съгласувано със съответната областна дирекция на МВР, ще бъдат въвеждани временни организации на движението.

Всичките 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа. Поради ниските температури и опасността от заледяване на пътната настилка в някои участъци АПИ призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, оборудвани за зимни условия. Да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.