Приеха Програмата за капиталовите разходи на община Добрич
Приеха Програмата за капиталовите разходи на община Добрич / Дарик Добрич

Програмата за капиталовите разходи на община Добрич за 2014 г. беше приета от общинските съветници. Средствата, предвидени в нея, са в размер на 23 287 157 лева.

От собствени бюджетни средства кметството ще задели 400 000 лева за строително-монтажни работи за изпълнение на обект „Жилищен блок Добрич”, предназначен основно за обезщетяване на собствениците на имоти, отчуждавани от 70-те години досега и за жилищна общинска собственост.

52 700 лева целева субсидия от държавния бюджет са за изграждане и основен ремонт на общински местни пътища, а 176 хил.лв – за ремонти на училища. За ремонти на сгради в гробищния парк и за разширението му са определени 177 хил.лв, а за изграждане на модулно комуникационно разпределително устройство на Регионална система за управление на отпадъците в с. Стожер – 84 хил.лв. За площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата ще се използват 90 хил.лв. За ремонти и закупуване на техника за детските градини са предвидени 50 хил.лв. Ресурсът на програмата за благоустрояване на обекти – общинска собственост с участие на местното население е 60 хил.лева.

В перото „Средства по проекти” са включени проектите, по които ще се извършват капиталови разходи през 2014 г. - изграждане на регионална система за управление на отпадъците, изграждане на четири центъра за настаняване от семеен тип и реконструкция на градски парк „Св. Георги”. Разходите по тях възлизат на 21,5 млн.лева.