/ Дарик Добрич
През месец февруари ще стартират строително-ремонтните дейности в две училища и една детска градина в Добрич - в ЕГ „Гео Милев”, ПМГ „Иван Вазов” и ДГ №32, съобщиха от общината.

Започва ремонтът на лекоатлетическата зала в Добрич

Вече е уточнена организацията на учебния процес. В ЕГ „Гео Милев” ремонтът ще стартира от мазата на новата сграда. От началото на втория учебен срок част от учениците ще провеждат занятия в ОУ „Стефан Караджа”.

65,7 млн. лева е проектобюджетът на Добрич за 2019 г.

В ПМГ „Иван Вазов” няма да бъдат извеждани ученици заради ремонтните дейности. Там ремонтът ще започне от западното крило на сградата и от сутерена, където е разположен бившият стол на училището.

В ДГ № 32 децата ще бъдат изведени само за една седмица от 4 февруари в учебната база на градината в кв.”Балик”. „Обемът на строителните работи е голям и няма да може да прикключи само в рамките на лятната ваканция, затова се налага временна организация на учебния процес в някои от училищата”, коментира зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева.

Одобриха неотложни ремонти в детски градини 18 и 25

Проектът „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“ се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ в размер на 6 193 021 лева. В рамките на дейностите се предвижда  да бъдат изцяло ремонтирани и обновени четири учебни заведения в Добрич – Основно училище "Христо Ботев", Езикова гимназия "Гео Милев", Природо-математическа гимназия "Иван Вазов" и Детска градина 32 “Зорница”.

В ОУ „Хр. Ботев” ремонтните дейности ще стартират след няколко месеца, съобщиха още от кметството.