/ Дарик Добрич
Актьори, певци и танцьори излизат утре от 19:00 часа на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков” за премиерата на мюзикъла „Кастинг”.  Режисьор и автор на либретото е композиторът Петър Радевски. В ролите ще видим актьорите Стефан Сърчаджиев, Татяна Христова и Красимир Демиров, както и младите певци Филип Филчев и Елеонора Иванова – възпитаници на музикалния педагог Елена Карабельова. Специалното участие е на танцьорите от „Алексия”.

Премиерните спектакли на мюзикъла "Кастинг" ще са на 16 и 19 април

По думите на Радевски, в основата на спектакъла е майсторката на танците Севдалина Мавродиева – хореограф, създател и дългогодишен ръководител на танцовата трупа. ”Тръгнах оттам, че в този град има един прекрасен хореограф – Севдалина, която работи много професионално. Очарован съм, че в театъра има млади актьори. И така, донесох либретото на „Кастинг”...За мен е предизвикателство да работя в този театър, впечатлен съм от стила му. Добрич е провинциален град, но театралната култура е жива”, сподели Петър Радевски.

Спектакълът се подготвя от една година. В него ще звучат специално оркестрирани и аранжирани хитове на Майкъл Джаксън, със съответните авторски права, както и авторска музика, каза режисьорът.

Всъщност подобен мюзикъл е правен в Добрич преди 10 години. Тогава освен „Алексия” са участвали сегашните звезди Пламен и Иво, певицата Вяра Петрова, утвърдени вече хореографки като Камелия Трифонова, Павлета Христова и Биляна Николова.

Тази пролет ще има 4-5 представления на „Кастинг”, мюзикълът ще гостува и във Варна и после ще се играе отново наесен. На премиерата утре се очаква да присъстват зам.-министърът на културата Румен Димитров и депутатите Валери Симеонов и Йордан Апостолов.