Предават сводник на германските съдебни власти
Предават сводник на германските съдебни власти / Дарик Добрич

37-годишният добруджанец Станислав Р. Ал. ще бъде предаден на германските съдебни власти, тъй като е обвинен за сводничество в Германия. Добричкият окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест спрямо мъжа. Тя е издадена от прокуратурата в Бон и е за наказателно преследване за извършени от него престъпления.

Станислав е разследван за два случая на сводничество, единият от които е свързан с трафик на хора с цел сексуална експлоатация. В Европейската заповед за арест е посочено, че през пролетта на 2010 година сводникът е вербувал в България две жени, едната от които на 17 години, и ги завел в Бон, за да проституират. Той възложил на двамата си сина и на свой племенник да контролират жените и  да събират парите от дейността им. Германският наказателен кодекс предвижда максимално наказание за тези деяния 10 години лишаване от свобода.

Станислав е бил обявен за издирване чрез Интерпол и на 7 август т.г. е задържан от полицията в Ген. Тошево. Три дни по-късно, по искане на Окръжната прокуратура Добричкият съд му налага мярка за неотклонение задържане под стража. Сводникът дал съгласие да бъде доброволно предаден на германските съдебни власти.

Той живее в Генерал Тошево. Той има основно образование, женен е, не работи.