Потвърдиха условни присъди за наркотрафиканти
Потвърдиха условни присъди за наркотрафиканти / netinfo

Варненският апелативен съд потвърди наложеното от Окръжен съд - Добрич,  наказание условно „лишаване от свобода" за срок от 2 години и 6 месеца с 4 години изпитателен срок за двама добричлии 21-годишния Петър Харизанов и 23-годишния Продан Иванов. 1 година и 6 месеца условно „лишаване от свобода" с  3 години изпитателен срок получава 24-годишният Стоян Иванов.

На 01.11.2008 г. Добричкият окръжен съд призна първите двама за виновни, че са организирали и ръководили престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Петър е придобил, държал и разпространил 19,5 кг. марихуана на стойност 117 хил. лв., а Продан - 15 кг. марихуана на стойност 90 хил. лв.

Стоян бе признат за виновен за притежаване и разпространение 2 кг. марихуана на стойност 12 хил. лв., а също за притежание на марихуана и амфетамин на обща стойност 102  лв.

Заедно с тях условни наказания получиха още трима добричлии - непълнолетен младеж, който пренасял наркотика от Сандански до Добрич и двама местни наркодилъри. Техните присъди не са обжалвани и вече са влезли в сила.

Добричката окръжна прокуратура поиска наказанията да бъдат изменени в ефективни, но Варненският апелативен съд постанови, че искането е неоснователно. Взети били пред вид многобройните смекчаващи вината обстоятелства.