Поредно представление на Мерак
Поредно представление на Мерак / netinfo

Третото представление на най-новия спектакъл на ТПЦ "Йордан Йовков" - "Мерак" ще се играе от 19.00 ч. в камерна зала. То е по произведения на Николай Хайтов, адаптация на Павел Павлов. Участват актьорите Красимир Демиров, Пламен Маринов, Иван Мандев, Димитър Енчев, Любов Николова и др.

"Чешитите от "невалидната" команда - по-благозвучното определение на пенсионната инвалидност, се наслаждават на залеза на своя живот. Командата оредява. Заглъхва чаткането на старческите бастунчета по селските сокачета. Но мераците им не искат да умрат. От всички патила минали през главите с оределите перчеми, те са намерили своя поминък като статисти в киното. От въглищари са станали киноартисти. Селото им е станало непокътнато от времето и самите те са се овардили автентични. И чрез тази своя неповторима автентичност те препечелват повече от мизерните си пенсийки. И са готови да навързват бивалици и небивалици, за да оцелеят.
Но сред тях има един- най-големият чешит, който иска да научи хората да се обичат. Иска да проведе курс по квалификация на мъжете в селското читалище чрез примери от стадото и кавалерството на коча. Кочът няма да им върже цървулите, но всички ще са му благодарни, че ги е научил на любовни обноски. ", казва се в анотацията на спактакъла.

Следващото представление на "Мерак" е на 31 октомври.